Kuinka tuot (Import) kuvia Lightroomiin

1
lightroom library-kirjasto

Aloita kuvien tuonti aina valitsemalla Library (1)

Lightroom import komento

Napsauta Import nappulaa alhaalla vasemmalla.

1
2
tuo kuvia lightroomiin

Vasemmalla (1) näet kansion mistä olet tuomassa. Jos ei näy kuvia isossa ikkunassa (2) niin olet tuomassa kuvat USB-tikulta. Aktivoi silloin kaikki alikansiot jotka pääkansion sisällä. Jos tuot kuvia kovalevyltä tai ulkoiselta kovalevyltä, voit valita pääkansion ja silloin voit tuoda kansion kaikki alikansiot samalla kertaa. USB-tikku sallii vain Copy asetuksen, ei ADD.

1
2
tuo kaikki vat uSB kortilta Lightroomiin

Tässä USB tikun kaikki alikansiot (1)aktivoitu ja kuvakkeet näkyvät ikkunassa ennen tuontia. Muista käyttää Copy ja valitse levy sekä kansio (2) mihin kopiot kuvat. Muuten ovat hävinneet jos poistat tikun.

1
2
tuo kansioita Lightroomiin

Jos tuot kuvia kovalevyltä, voit tuoda kansion sekä alikansiot. Myös ulkoiselta kannettavalta kovalevyltä vaikka onkin USB portissa.

1
2
filmstrip kuvajana

Napsauttamalla 2 kertaa kuvaketta filmstripistä (1) niin kuva näkyy isona ruudulla (2).

1
2
järjestä kvuat pisteiden mukaan

Laita kuvat paremmuusjärjestykseen, esim. 5 tähteä parhaat kuvat ja 1 piste poistetaan Lightroomista. Valitsemalla Remove poistat kuvat Lightroomista mutta et koneelta. Delete taas poistaa kuvat myös kovalevyltä.

1
2
3
4
valitse kuinka tuot kuvat Lightroomiin

(1) COPY AS DNG (Kopioi DNG:nä)
Kopioi valokuvat valitsemasi kansioon ja muuntaa kaikki kameran raakatiedostot digitaalisen negatiivin (DNG) muotoon.

(2) COPY (Kopioi)
Kopioi valokuvatiedostot valitsemasi kansioon, mukaan lukien mahdolliset *sivutiedostot.

(3) MOVE (Siirrä)
Siirtää valokuvatiedostot valitsemasi kansioon, mukaan lukien mahdolliset sivutiedostot. Tiedostot poistetaan nykyisestä sijainnista.
ADD ja MOVE toiminto ei ole valittavissa kun tuot kuvia Camerasta tai muistikortilta.

(4) ADD (Lisää)
Lisää oikotien Lightroomiin. Pitää valokuvatiedostot nykyisessä sijainnissaan.
ADD toiminto ei ole käytettävissä jos tuot kuvia esim. USB-tikulta, ainoastaan kovalevyltä mukaanlukien ulkoiset kovalevyt. Tämä johtuu siitä että kun poistat USB-muistin yhteys kuviin katoaa.

* Tiedoston vioittumisen välttämiseksi XMP-metatiedot tallennetaan erilliseen tiedostoon, jota kutsutaan sivutiedostoksi. Kaikille muille Lightroom Classicin tukemille tiedostomuodoille (JPEG, TIFF, PSD ja DNG) XMP-metatiedot kirjoitetaan tiedostoihin kyseiselle tiedolle määritettyyn sijaintiin.

HUOM! Jos käytät monta eri ulkoista kovalevyä voit tehdä Smart kopioita Lightroomiin jolloin vot jatkaa työskentelyä vaikka media irroitetaan pöytäkoneesta.

Muista että voit kopioida kovalevyiltä sekä pääkansion että kaikki alikansiot, tai vaihtoehtoisesti voit valita 1 alikansion ja tuoda vain sen kansion kuvat.

LR Classic käyttöohje >>

Lightroom Classic tarjoaa tuhoamattoman editointiympäristön, eli alkuperäisiä valokuvia ei koskaan muuteta. Sen sijaan valokuviin tekemäsi muutokset tallennetaan metatietoihin. Lightroom Classic soveltaa näitä muutoksia vain alkuperäiseen, koskemattomaan valokuvatiedostoon. Tämä tarjoaa sinulle täydellisen joustavuuden ja hallinnan koska kaikki kuvaan tekemäsi muutokset ovat 100% palautettavissa milloin tahansa.