Talvikuvan valottaminen

luminen maisemakuva lunta puissa

Talvella saat kauniita kuvia lumimaisemista. Muista rajata pois omat jalanjäljet ja valota hieman yli (aukon verran ainakin) koska valotusmittari pyrkii tekemään lumesta harmaan. Älä korjaa sinistä pois talvikuvista koska valo on oikeesti sininen (jopa 10.000 Kelviniä), varsinkin Lapissa ja varjossa. Eli tässäkin maisemakuvassa puut ovat varjopuolella ja siksi sininen väri.

orava syö pähkinen lumessa

Älä unohda pikku ystäviämme oravia ja lintuja jotka talvisin pyrkivät pihoihin hakemaan ruokaa. Muista: katseen suuntaan enemmän tilaa!

Usein kannattaa jättä omenapuuhun herkkuja oravalle ja lintulautaan linnuille syötävää. Sit vain teleoptiikka kameraan ja odottamaan. Luontokuvauksessa odottaminen on iso osa kuvaamista, koska joskus pitää odottaa eläinystävämme saapumista ja joskus odotamme että valo on oikea. Villieläimiä kuvataan usein piilosta ja tarjoamalla heillekin ruokaa.

Kuvaa mieluusti mahdollisimman hiljaisella kameralla (peilitön kamera?) ja yritä pysyä piilossa. Yritin juuri itse kuvat 2 valkohäntäpeuraa naapurin omenapuun alla mutta pieninkin liike sai peurat siirtymään paremmille apajille.