Suojaa kamerasi optiikka hyvin!

Paras suoja linssin (objektiivin) etupinnalle on linssisuojus. Käytä aina suojaamaan optiikkaa ja poista vain kuvausvaiheessa. Varmista aina että suojus toimii vastavlosuojan kanssa ja tietenkin myös silloin kuin linssiä suojaa suodin. Linssisuojus saa myös pölyn pysymään poissa objektiivin pinnoista.

Käytä kirkasta- tai UV-suodinta suojaamaan linssin pintaa.

Värintoistoa varten ja UV-säteilyn ehkäisemiseksi ei enää tarvita Skylight suodinta tai UV-suodinta. Tämä värinkorjaus tapahtuu sensorissa. On kuitenkin hyvä suojata linssiä suotimella joka on helppo puhdistaa ja halpa korvata suhteessa optiikan etulinssiin. Tietynlaisessa vastavalossa voi tulla heijastumia koska suoja tarjoaa valon säteille 2 pintaa josta voi muodostua odottamattomia heijastuksia.
Käytä aina vastavalosuojaa.

Vastavalosuoja

Jos kamera putoaa tai törmää johonkin kuvausvaiheessa, vastavalosuoja pehmentää iskua. Valmistajien omat kovat muovivastavalosuojat ovat parhaat mutta halpa kuminen vvsuoja on parempi kuin ei mitään. Halpisoptiikoissa linssin etuosan kiinnitys optiikkaan saattaa olla vain pienen muovinastan varassa.

Likainen linssipinta!

Likainen objektiivi vaikuttaa kuvan laatuun. Siksi on tärkeää suojata linssin pinta sekä vahingon sattuessa puhdistaa pinta oikein. Ylivoimaisesti paras tapa on paineilma tai pehmeä harja, jolla roskat katoavat. Jos saat linssin pintaan sormenjälkiä voit käyttää linssinpuhdistus nestettä. Varo kuitenkin hiomasta pintaa liian kauan tai liian kovaa koska pinnassa on päällyste joka poistaa heijastumia ja parantaa värejä ja kontrasteja.
Vältä siis aina turhaa puhdistamista.

ÄLÄ KOSKAAN KÄYTÄ PUHDISTAMISEEN ASETONIA!