valokuvausstudio studiosalamat taustateline

Oma valokuvausstudio

Esittelemme tässä postauksessa oman studion perustamiseen tarvittavaa kalustoa. Ostamalla Kiinasta halpistuotteita pääsee alkuun noin 1000 eurolla, katso tästä >>. Laadukkaamman kaluston voit hankkija esim. Rajala Pro Shopista >>

studiosalama paketti

Aloitetaan tärkeimmästä, studiosalamat! Hinnat vaihtelevat 200 – 2000 euron väliltä. Kuvassa neliönmuotoiset softboksit jotka luovat melko pehmeän valon. Valo suunnattu, ei leviä koko studioon. Muotokuvia varten voidaan boksi peittää mustalla kankaalla jossa iso pyöreä aukko. Näin silmistä heijastuva valo pyöreä, mikä miellyttävämpi kuin neliskanttinen joka tekee silmistä vetiset.

valokuvaukseen tarkoitetut sateenvarjot

Studiokäyttöön voi myös hankkia sateenvarjot pehmentämään valoa. Sateenvarjo voi olla läpiammuttava, heijastava valkoinen ja myös esim. hopeaheijastimella varustettu. Läpiammuttava varjo tekee pehmeämmän valon ja pehmeyttä voi säätää siirtämällä varjo lähemmäksi tai kauemmaksi salamasta pidikkeen avulla. Heijastava varjo sopii parhaiten valaisemaan isompia tiloja missä tarvitaan enemmän valoa.

taustakartonkiteline

Taustakartonkitelineen voit tehdä 2:sta jalustasta + poikkitanko. Tämän etu on siirrettävyys toiseen paikkaan. Miinuspuolella jos vaikkaa kuvaa lapsia tai koiria teline voi helposti kaatua. Valkoinen kartonki on pakollinen ja lisäksi voit hankki vaikkapa kangastaustan, kts kuva alempana.

Harmaa kangastausta ja teline

Harmaa kangastausta. Kangastaustoja löytyy useita eri värejä. Myös kuviomaalatut kankaat suosittuja.

tukeva studiojalustat

Jalustoja löytyy erilaisia. Mitä tukevampi jalusta sitä korkeammalle voi nostaa, jopa yli 3 metriä.

taustavalo jalusta

Joskus voi olla tärkeää että jalustan saa riittävän alas ja tämä on tarkoitettu esim. tausta- ja takavaloa varten.

beatydisk

Beatydisk valoa käytetään usein muotikuvauksessa ja muotokuvissa. Valosta jää kaunis pyöreä heijastuma silmiin.

mallille studiojakkara

Studiojakkara jota nostaa ja laskea toimii parhaiten studiokuvauksissa. Myös selkänojan puuttuminen saa aikaan paremman ryhdin kuvattavalle. Ja tuolin istuin osa pyörii joten helppo saada kuvattua eri kuvakulmista.

snoot hiusvalolisä salamalle

Ns. snootilla on hyvä rajata valo esim. hiuksiin tai tuotekuvauksesa pieneen alueeseen.

akulla toimiva studiosalama

Akulla toimiva studiosalama on kätevä studion ulkopuolella kun sähköä ei saatavilla. Tässä Godox edullinen malli. Harrastekäyttöön riittää 200 Ws mutta ammattikäyttöön tarvitaan 400 – 1600 Ws. Salamalaitteissa on aina sensori joka saa salaman välähtämään kun toinen salama välihtää. Voidaan kytkeä pois.

5 eri heijastinta samassa

Tämä 5-sarjan heijastinpaketti on erittäin hyvä investointi. Valkoinen studiossa, hopea varjossa, kultainen auringonlasku kuvissa, mustaa voi käyttää esim. imemään valoa mieluummin kuin heijastamaan. Lisäksi löytyy salamalla läpiammuttava valkoinen.

Salamalaukaisin

Salamat saa helposti välähtämään tällä laukaisimella joka sijoitetaan kameran varustekenkään.

salama-valotus mittari

Yhdistetyllä salama ja valotusmittarilla voit mitata sekä vallitsevan valon että salamasta tulevan valon. Seconic on erittäin vanha merkki ja hyvin luotettava. Mittari pitää aina kalibroida ennen käyttöön ottoa. Älä siis kuvaa sattumanvaraisella aukolla vaan mittaa valo ensin parhaan valotuksen saamiseksi.

clamps pitimet

Näillä ”klipsuilla” voit kiinnittää vaikka taustakartongin keikalla. Muutenkin näistä paljon hyötyä, varsinkin tuotekuvauksessa. Pienemmillä pidikkeillä saat vaatteet istumaan paremmin kuvauksen aikana.

Valolaatiiko tuotekuvauksia varten

Verkkokauppa joka myy pienehköjä tuotteita voi helposti itse kuvata tuotteet varjottomasti tällä pienellä valolaatikolla. Laatikoita löytyy sekä omalla valolla että läpiammuttavilla seinillä.