Rengassalama

rengassalamalaitteita

Mikä ihmeen rengassalama?

Rengassalama kuuluu muotikuvaajan ja makrokuvaajan vakiovarusteisiin. Käytä silloin kun haluat melkein varjottoman kuvan kohteesta. Tämä on mahdollista koska salama ympäröi objektiivin kokonaan. Voit myös usein säätää salaman voimakkuuden mikä erinomaista juuri makrokuvauksessa. Lisäksi osassa salamalaitteista on vielä väritasapainon säätömahdollisuus.

Rengassalaman ohjeluku on yleensä melko pieni ja siksi halvempia malleja ei voi käyttää studiokuvauksissa, vaan siihen tarkoitukseen löytyy eri salamat. Valotehoalue yleensä 5 cm – 2 metriin.

Käytä softbox valolähteenä, tai sateenvarjon läpi. Lopputuloksena kaunis luonnollisen pyöreä heijastuma silmissä. Erittäin suosittu muotikuvauksessa varjottoman melko kovan valon ansiosta.

Esimerkiksi Sigma EM-140 DG NA-ITTL Macro Flash on erittäin monipuolinen salama joka sis. ohjausvalon sekä TTL-salamaohjauksen ja vieläpä High Speed-Sync ominaisuudella. Latautuu nopeasti välähdyksen jälkeen.

LED rengasvaloa käytetään pääasiassa videokuvauksessa saamaan samantyyppistä valoa kuin valokuvauksessa, mutta soveltuu myös rajoitetusti makrokuvaukseen.

Muistilista kun valitset rengassalaman:

  • Varmista että sopii juuri sinun kameraan
  • Valitse välähdys- tai videovalo
  • Varmista että löytyy sovitinrengas käyttämääsi opiskaan
  • Käytätkö pelkästään makrokuvaukseen, vai myös henkilökuvaukseen
  • Riittääkö teho (katso ohjeluku 100 ISO:lle, usein vain 18)
  • Varmista että värilämpötila 5500 K löytyy (plussaa jos löytyy muitakin värilämpötiloja)
  • Entäs tehonsäätö?

rengassalama ja makrosalama

Vasemmalla ja keskellä kuva tsekkiläisestä keksinnöstä jolla voit käyttää omaa erillistä salamaa valaisemaan makrokuvauskohteet. Oikealla Canon Macro Twin versio jolla saat erinomaisia makrokuvia. Todella monipuoliset säädöt. Toimii Canon kameroilla.