Kameran sisäänrakennettu salama.

kameran sisäänrakennettu salama

Mitä hyvää voidaan sanoa kameran sisäänrakennetusta salamasta. Oikeastaan aika paljonkin, ei unohdu kotiin, toimii aina jos kamera toimii koska ottaa virran kameran akusta. Käyttämällä osatehoja saamme pehmeämmän valon joka ei dominoi kuvaa. Eli alivalotamme salamasta tulevan valon vaikka 2-3:n aukon verran. Salama käynnistyy napinpainauksella tai jopa automaattisesti kun on liian vähän valoa. Nopea käyttää.

Sisäänrakennetusta salamasta pitää aina muistaa salaman valoteho, joka on melko pieni. Ulkona 2-3 metriä ja sisätiloissa jopa 4:ään metriin 100 ISO:lle. Kun salamavalo tulee suoraan kameran suunnasta, valo on aika lattea ja sopii vain periaatteessa täytevaloksi, ei päävaloksi, esim. auringonvalossa kuvattaessa.

Automaattinen valotus onkin sitten ensimmäinen heikompi ominaisuus. Koska salama on erittäin pienikokoinen ja valo tulee pienestä ikkunasta, valo on myös erittäin kova ja esim. muotokuvissa saattaa polttaa kasvot puhki. Näkyy kiiltona ihossa. Tähänkin löytyy ratkaisu, eli voimme käyttää jotain heijastinta salaman edessä pehmentämään valoa. Löytyy vartavasten tehtyjä heijastimia (kts kuva alla). Pahimmassa tapauksessa kelpaa valkoinen pala talouspaperirullasta, tai valkoinen nenäliina.

erilaisia salaman heijastimia