Auringonlasku

auringonlasku

Auringonlasku kuvauksissa kannattaa usein käyttää laajakulmaa mutta auringosta tulee melko pieni. Siksi voit kokeilla myös telettä, jolloin auringosta tulee huomattavasti isompi kuvaan. Myös etäisyydet kuvassa pienenevät ja tulee huomattavasti kompaktimpi kuva. Muista aukon merkitys – pieni aukko (f11-22) suuri terävyysalue ja suuri aukko (f2.8) pieni terävyssalue.

Älä koskaan katso suoraan aurinkoon kameran läpi ja varo ettei kameran sensoriin jää jälki kirkkaasta auringosta erityisesti kun käytät telettä (toimii suurennuslasina).

Jätä kuvaan etualalle jotain mielenkiintoista ettei kuvasta tule liian litteä.

Käytä aukon esivalintaa ja näin hallitset kuvan syväterävyysalueen täysin valitsemalla joko pienen tai ison aukon.

Välttäksesi kohinaa kuvissa, käytä mahdollisimman suurta ISO-lukua, esim. 100. Jos suljinajat liian pitkiä, käytä jalustaa tai tukea kameralle.

Voi olla että sinun täytyy hieman alivalottaa kuva ettei siitä tule liian vaalea. Kokeile! Muista myös että LCD näyttö hieman valehtelee eli näyttää liian kirkasta kuvaa.

MUISTA! Aurinko laskee melko nopeasti ja jos mahdollista käy ensin tekemässä koekuvaus ja kirjaa tarkasti kellonajat. Ota myös tässä vaiheessa jo malliksi kuvia.

auringonlasku heiniä etualalla