Photoshop (Ps) on eittämättä maailman paras kuvankäsittelyohjelma ja myös graafisen suunnittelun ohjelma. Olen itse käyttänyt ohjelmaa versiosta 1 lähtien. Jokunen vuosi sitten siirryin PhotoShop Elements maailmaan ja nyt taas Creative Cloud omistaja. Valitsemaani palveluun kuuluu Photoshop sekä Lightroom ja 20Gigan pilvitallennus. Olen myös opettajana kokeillut muita edullisempia ohjelmia kuten, Gimp, Affinity, Corel jne…

HUOM! Klikkaamalla kunkin ohjelman nimeä pääset ohjelman kotisivuille lataamaan!

Photoshop

Adobe Photoshop on ammattikäyttöön tarkoitettu ohjelma jota käyttää miljoonat valokuvaajat, mainostoimistot, graafikot sekä valokuvausharrastelijat. Photoshopin avulla voit muokata ja retusoida kuvia (kontrasti, väri, efektit). Lisäksi on helppoa luoda esim. kuvamontaaseja.  Täältä löydät hinnoitteluvaihtoehdot. Hinnat alk. 12,39/kk. Myös 1 v ennakkomaksu mahdollinen: Verkkokauppa.com

Käyttöohje >>

Creative Cloud valokuvausohjelman voi nykyään maksaa luottokorttien lisäksi myös verkkopankkikorttien avulla vuosi kerralla (verkkokauppa.com)

Toimi näin: 1. Kun saat latauskortin postitse avaa tämä. Kortti on pankkikortin kokoinen ja pakkauksen sisällä. 2. Luo Adobe tili ellei sinulla ole jo sellainen. 3. Mene osoitteeseen creativecloud.com/redeem. 4. Kun olet kirjautunut tilillesi sivusto kysyy 24-numeroista koodia. Kun annat koodin sivusto tunnistaa mitkä ohjelmat olet ostanut. Nämä näkyvät sivuston yläosassa ja jos haluat käyttää Lightroomia verkossa, tableteilla ja puhelimessa, valitse CC versio. Jos riittää että käytät ohjelman 2-lla pöytäkoneella (myös Laptop), valitse Lightroom Classic. Photoshopista löytyy vain 1 versio.

Lightroom

Edullisempi Adobe Lightroom Classic On erinomianen vaihtoehto sinulle joka kuvaat paljon. Voit luoda hyviä kuva-arkistoja, valokuvakirjoja sekä kuvaesityksiä. Helppo oppia perusteet ja monen kuvaajan suosima ”kuvankäsittely” ohjelma. Classic versio jo monta vuotta identtinen paitsi lisää ominaisuuksia, kun pilviversio taas keskittyy enemmän kuvankäsittelyyn ja antaa pelkistetymmän näkymän ja kuvat tallenetaan pilveen (syntyy lisäkustannuksia). Kaikki Classicin toiminnot kuitenkin löytyvät myös pilviversiosta. Jos haluat pelkän Lighroomin, lisenssin saa täältä >>

Muuten toimi kuten selitetty Photoshop osiossa. Adobe Creative Cloud Photography Planiin kuuluu siis molemmat, Photoshop ja Lightroom Classic tai CC.

Käyttöohje >>

Photoshop Elements

Ps Elements on Adoben kevyempi kuvankäsittely ja -lajittelu ohjelma. Elements on erinomainen vaihtoehto silloin kun haluat lajitella ja käsitellä kuvia samassa ohjelmassa. Elementsissä löytyy suurin osa tarvitsemistasi työkaluista, ja lisää saa XXL-lisäosan >> avulla pientä varovaisuutta asennuksessa noudattaen! Hinta alk. 94,90. Osta verkkokaupasta lisenssi ja kun saat sen postin kautta, voit ladata Free Trial ohjelman Adoben sivuilta.

Käyttöohje >>

Camera Raw ja Digital Negative (DNG)

Jos ostat uuden kameran ja et saa auki Raw tiedostoja sinulle jää 2 vaihtoehtoa. Voit kokeilla ladata viimeisimmän ilmaisen Camera Raw version erillisenä latauksena täältä >> Camera Raw on se kone joka pyörittää Raw tiedostojen avaamista Photoshopissa, Lightroomissa, Bridgessä ja Photoshop Elementsissä. Camera Raw tukee seuraavia kameroita ja Raw tiedostoja: kts. tästä >>

Digital Negative (DNG)!
Jos et onnistu siltikään avaamaan Raw tiedostoja niin on olemassa vielä 1 paras keino. Lataa ilmainen DNG konvertteri täältä >>
Konverterillä voit kääntää useat Raw tiedosto DNG:ksi (digitaalinen negatiivi). Iso osa kuvankäsittelyohjelmista osaavat avata DNG:t ja näin pääset editoimaan kuvasi myös vanhemmilla PhotoShop versioilla. DNG tiedostoon voi myös upottaa Raw tiedoston mutta koko kasvaa entisestään. Etuna se että alkuperäinen Raw on edelleen olemassa.

 

Phase One Capture One Pro

Capture One, Lightroom haastaja Mac koneille, on varsinkin studiokuvaajien suosima ohjelma (tethering toiminto). Ohjelman avulla voit kuvata suoraan tietokoneelle helposti ja korkealla laadulla. Ohjelma tukee myös DNG kuvia. Versio 20 tuo paljon parannuksia työskentelyyn nimenomaan kontrastin ja värien suhteen. Osta vaikka täältä >>
Käyttöohje >>

Gimp

GIMP 2.8 on vakuuttava kokonaan ilmainen nykyaikainen PhotoShopin kanssa kilpaileva kuvankäsittelyohjelma. Gimp hyväksyy laajan valikoiman lisäosia (plugins) ja työkaluja. Gimpillä maalaat, luot grafiikkaa, retusoit valokuvia yksitellen tai sarjana.

On1

ON1 Photo Raw on hyvä kuvanlajittelu- ja kuvankäsittelyohjelma ja kilpailee lähinnä Lightroom sarjassa. Tosin ohjelman hitaus laskee pistearvoja. Tässä hintaluokassa löytyy kuitenkin parempia vaihtoehtoja.  Osta täältä >>

Käyttöohje >>

 

Exposure X6

Editori luovaan kuvaukseen! Exposure X5 on kehitetty luoville kuvaajille jotka haluavat tehdä taiteellisia kuvia. Laaja valikoima työkaluja auttavat kuvaaja tekemään kuvista ainutlaatuisia. Osta täältä >>

Käyttöohje >>

Affinity

Affinity Photo ohjelmalla teet nopeasti kuvakorjailut ja voit käyttää satoja tasoja efektien ja korjailujen saavuttamiseksi.

Käyttöohjeet >>

Luminar

Ohjelmasta löytyy standalone ja plugin versio Macille ja Pc:lle. AI:n avulla hallitset eri kuvaustilanteet ja. Sopii erinomaisesti dokumentaariseen muotokuvaukseen. Osta täältä >>

Käyttöohje >>

 

Paint.net

Tämä avoimen koodin kuvankäsittelyohjelma on todella monipuolinen ja helppokäyttöinen. Ladattu tiedosto vain 1.3 MB (vertaa PhotoShopin 1 G:aan) ja lisäksi täysin ilmainen. VAIKUTTAVAA!

Käyttöohje >>

PhotoFiltre

PhotoFiltre 7 ohjelmalla teet erilaisia kuvakorjauksia helposti. Kaikki dokumentaatio vain ranskaksi mutta a o linkistä saat ohjelman käytöst vinkkejä englanniksi.

Käyttöohje >>

PhotoScape

PhotoScape on hauska ja helppokäyttöinen kuvankäsittelyohjelma. Ohjelman avulla parannat ja korjaat kuvat nopeasti ja helposti. Ilmainen!

Käyttöohje >>

IrfanView

Yksi maailman suosituimmista kuvankatselu- konvertointiohjelmista. Useimmat tiedostomuodot aukeavat tässä ohjelmassa. Voit myös avata esim. WebP tiedostoja ja konvertoida vaikkapa Jpeg:ksi. Ilmainen ei kaupalliseen käyttöön!

Käyttöohje >>

XnView

XnWiew Classic: Erittäin hyvä kuvien pikaeditointiin sekä kuvankatselu-, kuvakoon muuttaja & joukkokonvertointiohjelma Windowsille. Toimivuus testattu Windows 10 kanssa.  Forum >>
Ilmainen yksityiseen käyttöön ja täältä >> löydät hinnat kaupalliseen käyttöön.
Käyttöohje >>

Pilvipohjaiset kuvankäsittelyohjelmat

Photopea

Ilmainen selaimessa toimiva editori. Helppo käyttää jos olet työskennellyt PhotoShopilla aikaisemmin. Toimii hyvin kun tarvitset muutaman säädön kuviin mutta mikään PS kilpailija tämä ei ole :). Premium versio alk 40 dollaria, omaan käyttöön ilmainen.

Käyttöohje >>

Pixlr

Tämä linkki vie suoraan uuteen Betaversioon ohjelmasta. Älä missään nimessä käytä Flashpohjaista vanhaa versiota. Adobe lopettaa 2020 Flash tuen ja Flash muutenkin täynnä vanhaa epäkuranttia koodia jonka avulla Crackerit voivat päästä tietoihisi käsiksi. Ilmainen ja tukee tasoja!

Tällä ohjelmalla voit luoda oikeankokosia Facebook profiili ja kansikuvia.

Erikoisohjelmat

Image Composite Editor

Tällä ohjelmalla voit ”stichata” panoraamakuvia. Usein kannattaa kuvat 3-5 pystykuvaa ja niistä luoda panoraama. Näin panoraamasta ei tule pystysuunnassa liian kapea. Myös videoille ja kuville sarjavalotuksella. Kts sivuilta ohjeet. Ilmainen ja ei tukea!

Käyttöohje >>

Aurora HDR

HDR (High Dynamic Range) kuvaeditori. Toimii sekä Standalone tilassa ja pluggarina. Yhdellä klikkauksella saat yli 80 vaihtoehtoa kuvalle. Valitse aiheeseen sopivin HDR-efekti. Osta täältä >>

Käyttövinkkejä >>

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment